Share Button

Stavbou je celoročne obývateľný rekreačný zrub. Architektonické a dispozičné riešenie má pôdorysne tvar T a je zastrešený sedlovou strechou. Zrub je navrhnutý ako prízemný s podkrovím bez suterénu. Hlavným konštrukčným prvkom zrubovej konštrukcie je prizma na ležato.

Vstup do zrubu je riešený zádverím zo severnej strany objektu, z ktorého je zabezpečený vstup do samostatného šatníka a technickej miestnosti. Priamo zo zádveria je zabezpečený prístup do veľkoryso riešených vzájomne prepojených spoločenských priestorov obývacej izby, jedálne a kuchyne. Doplňujúcimi miestnosťami na 1.NP sú prístupovo samostatne riešená kúpeľňa na severozápadnej strane a izba na juhozápanej strane objektu.

Vstup do 2.NP je riešený zrubovým schodišťom do priestorov centrálne umiestnenej haly, časť ktorej je tvorená galériou opticky spájajúcou 1.NP a 2.NP. Zvyšok poschodia je tvorený sústavou 3 izieb, chodbou spojeného samostatného WC a kúpeľne.

Hlavným vykurovacím prvkom objektu bude na centrálne umiestnený dvojkomín napojený krb v rámci 1.NP.

Využitie rodinného domu bude nekontinuálne , nepravidelné, menej než 4 mesiace v roku, s využitím na celoročnú rekreáciu. .

V súčasnosti sa výstavba zrubu nachádza vo fáze hrubej stavby s čerstvo dokončenou konštrukcie krovu pripravená na expedíciu na vopred vybudované betónové základy.

Špecialitou stavby bola požiadavka investora na použitie extrémne masívnych smrekových priziem bez preplátovania ako aj projektantom navrhovaná komlikovaná sústava obrátenej strechy tvorená 3 sústavami krokiev.