Share Button

Stavbou je celoročne obývateľný rekreačný zrub. Architektonické a dispozičné riešenie má pôdorysne tvar T a je zastrešený sedlovou strechou. Zrub je navrhnutý ako prízemný s podkrovím bez suterénu. Hlavným konštrukčným prvkom zrubovej konštrukcie je prizma na ležato.

Vstup do zrubu je riešený zádverím zo severnej strany objektu, z ktorého je zabezpečený vstup do samostatného šatníka a technickej miestnosti. Priamo zo zádveria je zabezpečený prístup do veľkoryso riešených vzájomne prepojených spoločenských priestorov obývacej izby, jedálne a kuchyne. Doplňujúcimi miestnosťami na 1.NP sú prístupovo samostatne riešená kúpeľňa na severozápadnej strane a izba na juhozápanej strane objektu.

Vstup do 2.NP je riešený zrubovým schodišťom do priestorov centrálne umiestnenej haly, časť ktorej je tvorená galériou opticky spájajúcou 1.NP a 2.NP. Zvyšok poschodia je tvorený sústavou 3 izieb, chodbou spojeného samostatného WC a kúpeľne.

Hlavným vykurovacím prvkom objektu bude na centrálne umiestnený dvojkomín napojený krb v rámci 1.NP.

Využitie rodinného domu bude nekontinuálne , nepravidelné, menej než 4 mesiace v roku, s využitím na celoročnú rekreáciu. .

V súčasnosti sa výstavba zrubu nachádza vo fáze hrubej stavby pod krytinou v mieste realizácie. 

Špecialitou stavby bola požiadavka investora na použitie extrémne masívnych smrekových priziem bez preplátovania ako aj projektantom navrhovaná komlikovaná sústava obrátenej strechy tvorená 3 sústavami krokiev.